Dag 5: De strijd tegen jezelf maar we zijn op de helft

Marco

Dag 5

3,5 kg en 4 cm buikomvang omlaag. Dat zijn de resultaten ondertussen. We zitten op de helft. Op zich gaat het voor gevoel nu best snel. Morgen nog 1 dagje en dan mogen we weer beginnen met wat vast voedsel. Echter deze dag valt best zwaar en ook al is het je eigen keuze om het te doen het is vooral een mentale strijd. Het gevecht tegen jezelf.
Het blijkt maar weer dat je het niet perse hoeft te eten omdat je anders omvalt of opeens dood gaat. Er zijn landen waarbij mensen echt niet structureel 3x op een dag 7 dagen in de Je week kunnen eten. Ook hoor ik vaak genoeg “ dit is niet gezond” nee inderdaad en 1x een jointje roken, helemaal vol eten, eenzijdig eten, 1x per dag eten, nooit groente eten is ook niet gezond haha
Je bent daarin veel sterker dan je denkt. Los van de switch die je evt maakt (onzin of niet onzin) het gaat vooral om de strijd. Daar wordt je sterker en bewuster van. Los van de kg en de cm omtrek daar gaat het helemaal niet om. Want ondanks de strijd voelt het toch erg goed op bepaalde momenten om dit te doen.
Het gaat om de bewustwording. Hoeveel mensen drinken en eten zich vol in weekend (of doordeweeks) en dit is het tegenovergestelde. Misschien geniet ik hierna nog wel meer van het eten en dat betekent niet meer eten. Maar de dankbaarheid van dat er eten is.
Ook structureel elke dag cardio is best prettig… Terwijl als ik bezig ben ik in een andere fase zit hahah.
Maar goed vandaag had ik mentaal wel de zwaarste dag tot nu toe. En niet fysiek…. mijn lichaam vraagt niet om eten maar vooral mijn hoofd.
Heb ’smiddags 30 min cardio sessie gedaan waarbij ik de laatste 10 min paar keer bijna echt wilde stoppen. Mijn benen werden slapen en ik voelde me niet zo prettig.
Thuis aangekomen moest mijn vriendin Sophie die ook als mentale ondersteuning de kuur doet nog een cardio sessie doen. En zo sterk als ik ben haha ging ik mee om een 2e sessie te doen. En zo slecht als het middags ging zo goed ging het avonds. Ik kreeg energie als een malle en kon gewoon doorgaan. Het was wel zwaar maar het ging erg goed. Ik begon me in mijn hoofd fitter te voelen en kreeg steeds meer energie.
Erg benieuwd hoe het morgen gaat. De laatste dag… Het kan alle kanten opgaan maar heb goed vertrouwen.
De plakstrip is paars en de foto’s van lekker eten zijn alweer binnen vandaag haha. Dank je Laifa om te zien wat je lunch is hahah

 

By | 2017-06-25T09:13:17+00:00 juni 25th, 2017|blog|0 Comments

Leave A Comment