Personal Trainers en levensgenieters Sieger en Marco zijn aan het vasten

Wat zijn we aan het doen?

Sportvasten is een programma van 10 dagen waarbij je in het kort van je suikerverbranding naar je vetverbranding switch. Je krijgt meer energie en je valt ook nog af.
Hoe werkt het? Je bouwt in 3 dagen je voeding af daarna ben je 3 dagen aan het vasten en dan 4 dagen de opbouw je je voeding. Maar je hoort op alle dagen wel te “sporten” dus het is niet geschikt voor iedereen.
Je moet elke dag 20-30 min cardio doen om je suikervoorraad volledig uit te putten.
Daarnaast neem je nog supplementen in om aan de juiste voedingsstoffen te komen en om te zorgen dat je geen spieren verbrandt.

Samen met de personal trainer van Infinity Flow Sieger Oost zijn wij aan het sportvasten.
We gaan elke dag iets vertellen over onze 10 dagen

Marco

Het is nu inmiddels 5 jaar geleden dat ik in aanraking kwam met sportvasten. Ik heb het toen gedaan als onderdeel van mijn trainingsprogramma en ik moet zeggen de resultaten waren supergoed. Ik ben toen in 10 weken 12 kg afgevallen. Dit resultaat heb ik toen een hele tijd kunnen vasthouden totdat ik een ander werkroutine kreeg, meer op kantoor en minder sporten, ik ging van 14 uur lessen/sporten naar een paar uurtjes en uit eindelijk naar 0-2 uur per week. Het sluipt er allemaal zomaar in.. En tja als ik mijn voedingspatroon nu maximaal had aangepast dan was het minder erg. Maar ook dat is best lastig. Aangezien ik een bourgondier ben en lekker geniet van het leven is de tijd gekomen om mezelf maar weer eens een goede boost te geven.

Mijn dag 1:

Het weekend ervoor was ik er al mee bezig, met de psychische voorbereidingen en nu is de dag aangebroken.
De eerste afbouwdag waarbij de eiwitten uit het eten wordt gehaald. Prima te doen deze dag.
Ik heb mijn hele lichaam getraind waarbij ik  afsloot met 30 min cardio op de crosstrainer.
En dat was een hel!! Ik vind cardio sowieso al niet leuk laat staan als je bijna geen voedsel hebt gehad. Elke 5 minuten duurde als 20 minuten. Ik werd gek van de klok haha. Gelukkig had ik Netflix om de tijd vol te maken  zodat ik even mijn aandacht ergens anders op kon focussen.
Aan het eind van de dag had Erik van Laifood een mooi bord met wokgroenten gemaakt voor me. Heerlijk…
Ik betrap mezelf er steeds op dat ik echt veel aan eten denk. Sieger een PT-collega in Emmen is afgelopen zaterdag begonnen en we waren het er beide over eens. “ We denken altijd aan eten”.
Benieuwd wat morgen de dag gaat brengen.

Tot morgen

Groetjes Marco

Sieger

Vorig jaar voor de zomer las ik voor het eerst over sportvasten. De combinatie van de laatste procentjes vet er voor de zomer af te krijgen, in combinatie met de mentale test om het 10 dagen vol te houden leek me een erg leerzame ervaring!
Naderhand verslapte het idee, de zomer was inmiddels vol begonnen en de bbq en het biertje bleken sterker dan de sportvasten kuur. Gevolg, vorig zomer was ik niet in de shape waar ik eigenlijk had willen zijn.
Door de drukte van het afgelopen jaar, heb ik eigenlijk niet meer over de vasten kuur nagedacht. Echter besloot vriend en collega Marco te gaan vasten, waarna ik direct ook zin kreeg om het alsnog te gaan doen.

Dag 1
Ik besloot om niet teveel mensen uit m’n omgeving te vertellen dat ik vandaag startte met het vasten. Dit doordat ik geen idee had hoe ik me zou voelen en dan niet telkens de vraag zou krijgen hoe dat 1 beviel.
Ik weet van mezelf dat ik fors koolhydraten inneem, en verwachte het hier moeilijk mee te krijgen. Ik voelde me slap en futloos en de 20 minuten op de crosstrainer waren zwaar. De ochtend en begin van de middag smachtte ik echt naar brood, iets lekkers en was mijn hoofd helemaal vol met eten. Wat speelt eten toch een grote rol in het leven!!! Een beetje hoofdpijn en misselijkheid zorgden er voor dat het de bevestiging was dat het een goede keuze was om nu te vasten e Eerlijk gezegd had een deel van me spijt om aan de kuur te zijn begonnen, maar nu kon ik niet meer terug.
Hoe verder de dag vorderde hoe beter ik me weer begon te voelen.

Groetjes Sieger

By | 2017-06-21T14:40:02+00:00 juni 21st, 2017|blog|0 Comments

Leave A Comment