Je arm als touchscreen die je tijdens trainen kan voorzien van alle data

Je eigen arm als touchscreen, een filmpje kijken op je arm als beeldscherm, een digitale tatoeage waarmee je NFC signalen kan uitwisselen, bloedsuikerspiegel kan bewaken. Een echte instructeur hologram in de echte wereld die samen met je traint. Het kan straks allemaal. De Gadgets from the Future

Wearables zijn helemaal hot en trendy tegenwoordig. Ik heb onlangs de Polar Loop getest. Maar je hebt nog veel meer soorten zoals de o.a Fitbit, Jawbone, Nike Fuel en de nieuwe Apple Watch. Het gebruik van mobiele telefoons en gadgets/wearables is stijgende: (zie afbeelding onder)

wearable

Nu worden er verschillende technieken met allerlei gebruiksvoorwerpen gecombineerd. Er zijn nog veel producten in testfases maar dat deze uiteindelijk een steeds deel uitgaan maken van de maatschappij is een ding dat zeker is. Of we daarzo blij mee moeten zijn is een ander punt.

hapifork2 Een aantal nieuwe technologieën:

 

https://www.hapi.com/product/hapifork

Een vork die calorieën telt en bijhoudt. Dit in combinatie met een app zodat je niet    hoeft te tellen.

 

IMG_2774-620x349 https://www.thisisbeast.com/en

De Beast Sensor is een tracker die je data van je trainings(bewegingen) analyseert en trackt.

Het geeft inzicht in je Poweroutput, maximaal kracht, snelheid. Deze tracker maak je  vast aan je trainingsmateriaal om zo de meest nauwkeurige data te meten. Maar kan ook bevestigt worden aan je pols

aim2

 

http://www.skulpt.me

De Skulpt Aim  geeft informatie over de lichaamssamenstelling (% vet) en een “muscle kwaliteit” (MQ) score op specifieke lichaamsdelen.Door een kleine apparaatje die je op je spieren drukt meet deze door elektrische signalen je Vet% en Spierkwaliteit. Geen weegschaal en geen huidplooi meeting meer nodig

 

pushhttp://www.trainwithpush.com

Een tracker die je omdoet en je fitness/crossfit workouts analyseert. Snelheid, kracht, herhalingen, en vooral de poweroutput. Zo heb je geen trainer mee nodig die je data analyseert maar je kunt het nu zelf zien. Wanneer maak je progressie en wanneer ga je te ver..?

 

Toekomst??

Cicret Bracelet-970-80http://cicret.com/wordpress/

Een tablet/telefoon maar dan via je eigen arm. Filmpjes afspelen op je arm als beeldscherm.

 

 

 

3036175-slide-i-1a-from-the-designers-of-fitbit-a-digital-tattoo-implanted-under-your-skinProject Underskin, maker van de FitBit en andere wearables is een lichtgeende tatoeage die onder de huid van je hand wordt aangebracht. Deze krijgt stroom door de lichaamsenergie en reageert op handsignalen. Hiermee kun je NFC data uitwisselen en meldingen weergegeven als lichtpatronen. Maar goed er zijn prototypes.

 

 

 

Conclusie:

Ik ga mijn iphone 5 inwisselen voor een Samsung S6 of Iphone 6 en daarmee is het wel goed… Ik hou persoonlijk van allerlei soorten data/cijfers te analyseren mbt training. En voor de toekomst maakt het dat wel makkelijk voor de trainer. Echter juist dan is er tijd om dingen te doen waar nu minder tijd voor is. Coachen, motiveren, stimuleren, educatie geven en persoonlijke aandacht De grootste kracht blijft de mens zelf……….

Mooi om te zien hoe de techniek zich ontwikkeld maar soms minder goed voor de mens op allerlei fronten.

Maar mocht er nog een gadget getest moeten worden dan sta ik daar uiteraard open voor. J

En nu weer in de zon…..

 

By | 2016-10-25T19:52:22+00:00 oktober 25th, 2016|blog|0 Comments

Leave A Comment